3.11.2015

Ikäryhmittäistä tilastointia

Silloin tällöin joku rohkaistuu esittämään toiveen Teivocupin tilastoinnin kehittämisen suhteen. Osan toiveista Teivocupin sivujen kehittämistoimikunnan korkea raati saattaa joskus hyväksyäkin.

Nyt on käynyt niin.

Toiveena oli, että osallistuja voisi nähdä, että miten tuloksensa sijoittuisi ikäryhmittäisissä tilastoissa. 

Uusi toiminta menee niin, että Teivocupin sivujen (ei siis tämä blogi, vaan oikeat tilastosivut) päävalikon kohdasta Haku aukeavalla sivulla on uusi hakumahdollisuus: Tulos-sijoitushaku.

Siihen kun syöttääpi ajan (minuutit ja sekunnit) sekä painaapi nappulaa [Hae tulos-sija], muljahtaapi näkyville lista, jossa ikäryhmittäin näkyy kysytyn tuloksen sijoitus: 

  • sekä tilastoissa (kultakin juoksijalta huomioitu vain paras tekemänsä tulos kyseisessä ikäryhmässä) 
  • että kaikkien ikäryhmässä tehtyjen tulosten joukossa.

Eikös vaan olekin hienoa? Mutta niinpä vaan hopeaisimmallakin pilvellä on synkkä reunus, vai miten se meni? 

Listan alareunassa on kerrottu, että monenko juoksijan syntymäaika on tiedossa ja siitä johdettuna tieto, että monenko tuloksen ikäryhmä on näin voitu päätellä. Ja haku tietenkin palauttaa vastauksen vain niiden tulosten joukosta, joiden ikäryhmä on päätelty.

Ja vähemmistönähän ne juoksijat ovat, joiden syntymäaika on tiedossa.

Joudutaan siis turvautumaan modernisti joukkoistamiseen: Teivocupissa käynyt, jos haluat osallistua ikäryhmätulosten saattamiseen lähemmäs ajantasaista tilaa, katso samasta paikasta löytyvä 'syntymävuosi puuttuu'-lista. Jos nimesi on listalla, voit kertoa syntymävuotesi tähän osoitteeseen:  teivost.yp@gmail.com

Tietoja käytetään vain tähän tilastointitarkoitukseen, niitä ei myydä eikä paljasteta millekään kolmannelle taholle eikä Teivocupin sivulla myöskään julkaista mitään listaa, jossa yksittäinen henkilö ja hänen syntymävuotensa liitetään yhteen.

Pakkoa ei syntymävuoden kertomiseen ole, mutta tilastointi arvostaisi elettä suuresti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti