24.10.2021

Kauden 2022 esi-Teivocup juostu lumisissa olosuhteissa

Oli tätä kaivattukin...

 Vihdoin saapui kauan kaivattu lokakuun loppupuoli ja tuli aika kauden 2022 avaavan esi-Teivocupin.

Suursäätila oli leikitellyt olosuhteilla ja saanutkin tuotetuksi paikkaseudulle sekä kosteaa ilmaa että kylmää ilmaa, jolloin tuloksena kosteus lankesi maahan lumisateen muodossa.

Ja vetenä. Ja maassa sitten kehitys eteni loskankin suuntaan.

Mutta mitäs tuosta. Paikalle saapui 32 karaistunutta atleettia - tai sellaiseksi aikovaa - ja juoksutapahtuma oli sijansa saava.

Ja matkaan...

Toimitsija Jari kohotti kokeneesti huulilleen megafonin, antoi merkin lähtemisestä tuttuun tapaan: "Yksi-Kaksi-AJA!" ja taas mentiin kohti 2,5 km:n takana siintelevää kääntöpaikkaa ja sen sivuuttamisen jälkeen kohti lähdössä sijaitsevaa maalia, jossa sitten 5 km olisi oleva täynnä. Ainakin viluisemmat toimitsijat panivat merkille, että sangen karaistunut atleetti Aki Niemi oli sonnustaunut juoksushortseihin.



 

Kaksi minuuttia myöhemmin sama toistui, kun juniorisarjalaiset (T/P 11 ja T/P 13) päästettiin omaan kisaansa kohti 1 km:n kohdalla olevaan kääntöpaikkaa ja paluumatkaa kohti maalia, jolloin 2 km olisi täynnä.


 

Kärjessä ainakaan ei leikitelty... 

Pitkin syyspuolta lähitienoon pitkissä juoksuissa on selvästi ollut käynnissä kaksinkamppailu Yann Chapellier vastaan Janne Niemi. Kestävyysatleetit ovat voittaneet juoksuja ja samoihin kisoihin osuessaan toisiaan ristiin. Ja sama näytti olevan tahti askelten myös esi-Teivocupissa. Muut osallistujat saattoivat lähinnä seurata katseella, kun mainittu parivaljakko alkoi tehdä eroa alusta lähtien.

Kääntöpaikka sivuutettiin yhtä jalkaa, paluumatkalla kolmen ja neljän kilometrin merkkien välinen hiivuttava ylämäki mentiin kuin varjoina toisistaan. Ylämäen päällä Yann katsoi ajan koittaneen ja lisäsi askelpituutta sekä askeltiheyttä, pystyenkin tekemään aavistuksen eroa Janneen. Ihan täyttä luottamusta ratkaisun tapahtumiseen ei kuitenkaan ollut, eikä taakse arvannut katsella, vaan tahtia oli pyrittävä pitämään yllä.

Ja niin kävikin, että tällä kerralla Yann tuli maaliin 12 sekuntia Jannen edellä. Voi hyvinkin olla, että varsinaisissa osakilpailussa tullaan näkemään varsin jännittävä kaksinkamppailu. 

Naisten sarjassa oli myös selvä kärkikaksikko, kun Pyrinnön Heidi Kaarto oli nopein puolen minuutin erolla triatlonisti Venla Koivulaan.

Nuorisossa on tulevaisuus

Erittäin hienoa oli nähdä, että lähes puolet osallistujista oli nyt juniorisarjalaisia. Tiedä, vaikka millaisiin saavutuksiin sieltä löytyy aikanaan tekijöitä, kunhan vain liikunnan ilo säilyy matkassa.

Kun sitten kaikki olivat maalissa, tulokset julkaistut ja palkinnot jaetut, olikin aika lähteä kotiin päin valmistumaan uusiin koitoksiin.

Kiitoksia ja tervetuloa uudelleen

Ja, seuraava kerta Teivon tanhuvilla olisi sitten 20.11.2021, kun kauden 2022 ensimmäinen virallinen osakilpailu juostaan. 

Tervetuloa!






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti