15.1.2022

Teivocup 15.1.2022: Joonas Kuisma ja Sanja Säpyskä-Rajala tammikuun tuulisen Teivocupin nopeimmat

Kuten ennenkin, toimitsijajoukko valmisteli kilpailutoimiston ja veikkaili, että miten mahtaa keli - torstain usean plus-asteen sulattama ja sitten perjantain miinus-asteiden jäädyttämä - vaikuttaa osallistujamäärään.
Ja tietenkin kuluneen kahden vuoden kestohidaste - korona, nyt äärimmäisen tarttuvan omikron-varianttinsa kanssa - olisi luultavasti myös vaikuttava osanottajamäärää vähentävästi, arveltiin.

Kolmekymmentäviisi rohkeaa ja karaistunutta juoksijaa löysi kuitenkin tiensä ilmoittautumaan ja niinpä matkaan taas sännättiin innolla ja tarmolla, kun toimitsija Jari perinteisen lähtöloitsun "Yksi-kaksi-AJA!" megafonin kautta toi julki.

Hopeasalon Lassi oli tänään varustautunut aivan 1960-luvun suomalaisten kestävyysjuoksijoiden malliin: oikeilla juoksupiikkareilla jäätikköreitille. Ainakin alkumatkasta varustetaktiikka näyttikin purevan, kun niinpä vain saivat Lassin piikkarinpohjien piikkijärjestystä katsella sekä Kuisman Joonas sekä Niemen Janne ynnä Aki.

Ennen kahden kilometrin kohtaa Lassi kuitenkin hölläsi vauhtia, jolloin vetojuhdan epäkiitollisen roolin purevaan vastatuuleen (vaikka asteita oli -1, niin säätiedotuskin tiesi tuntemusten vastaavan -7:ää) omaksui Joonas.
Kääntöpaikalla Niemen Aki teki yllätysiskun ja siirtyi kärkeen, mutta eipä aikaakaan, kun Joonas jo Akin sivuutti ja alkoi pitää taas kärkipaikkaa hallussaan, venyttäen vielä eroa pikkuhiljaa, jotta olisi helpompi vastata Lassin, Jannen tai Akin mahdollisiin hyökkäyksiin.

Ja niinpä vain etumatka kesti, kun Joonaksen tasainen vauhdinpitokin pyrki poikia lannistamaan, niin ettei vakavia hyökkäyksiä kärkeen enää nähty

Naisten sarjassa kärkikolmikko tuli suhteellisen lähellä toisiaan maaliin, voittaja Pyrinnön Sanja Säpyskä-Rajala oli kahdeksan sekuntia edellä triathlonisti Venla Koivulaa, jolle puolestaan vain askeleen verran joutui taipumaan Riina Kuuselo.

Vaikka osallistujia olikin nyt tavanomaista vähemmän, oli hienoa nähdä taas juniorisarjojen juoksijoita monilukuisina paikalla. Usein juniorien sarjoissa näkyy maaliintulon riemu selvemmin kuin aikuisten sarjoissa, joissa taas usein näkyy paremminkin maaliinpääsyn helpotus.

Kisan jälkeen palkinnot jaettiin, kuten ennenkin, arvontapalkintojen omalle kohdalle sattumista tarkastettiin, mehua tahi kahvetta hörpiskeltiin buffetista.
Juoksuja (tätä erityisesti ja muita yleisesti) spekuloitiin, minkä jälkeen olikin hyvä aika lähteä kotiin.

Näissä merkeissä nähdään taas 5. helmikuuta. Tervetuloa tuolloin taas Teivoon!

 

 











 










 












 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti