22.10.2022

Teivocupin kausi 2023 käyntiin Esi-Teivocupilla

Tästä se taas lähti...

Taaspa olivat kalenterin sivut lehteiltyneet siinä määrin, että Teivocupin varovaisia esitunnelmia päästiin nauttimaan perinteisin menoin Esi-Teivocupin muodossa.

Valmistelua

Sääennuste oli johdattanut uskomukseen vain muutaman prosentin todennäköisyydestä sateelle sekä muutaman asteen lämmöstä yhdistettynä hiljaiseen tuulenhenkeen lounaan suunnasta. Toimitsijain kerääntyessä aamummalla paikkaseudulle nähtiin kuitenkin tuulilaseissa tihkun merkkejä - kuinkahan tuossa tulisi käymään?

Kilpailukanslia muokattiin toimivaan muotoon ja alkoi osallistujien odottelu. Uutisissa oli uutisoitu koronan taas nostavan ei-toivottavalla tavalla kuvaannollista päätään; hirvittäisikö juoksijoita se vaiko eikö. Luottamusta tapahtumaan kuitenkin oli, eivätkä toimitsijat ehtineet heittää lusikkaa kehään tai pyyhettä kaivoon tai kirvestä nurkkaan vai miten se nyt meni, kun ilmoittautujien noro alkoikin jo lähestyä ilmoittautumistiskiä vahvistuen pikkuhiljaa puroksi, mutta ei kuitenkaan aivan kymeksi tahi virraksi, ainakaan vielä tällä kerralla.

Kohta matkaan

Yli neljännessata reipasta ponnistelijaa oli sitten lähtöviivalla, kun toimitsija Jari kohotti megafonin huulilleen ja sanoi: "Ei perhana, tähän on hommattava uudet patterit".
Niinpä loitsu "Yksi-kaksi-AJA!" tuli sitten lausuttua au naturel, mutta hyvin pääsivät juoksijat matkaan kuitenkin.

Kaksi minuuttia myöhemmin juniorisarjalaiset (T/P 9 ja T/P 11) päästettiin omaan kisaansa kohti 1 km:n kohdalla olevaan kääntöpaikkaa ja paluumatkaa kohti maalia, jolloin 2 km olisi täynnä.

Liikkeellä

Kärjessä otti alusta asti paikkansa kansallisellakin tasolla nähty Martti Siikaluoma, jolle Janne Niemi ja Joonas Kuisma seuraavina eivät voineet mitään. Kääntöpaikalla juoksun kulkua seuraamassa nähtiin myös monikymmenvuotinen Teivocupin kävijä ja kestomenestyjä Teppo Syrjälä, joka huomisen urheiluveteraanien arvokisan takia oli joutunut tällä kerralla jättämään Teivocupin väliin.

Aikuisten taittaessa pitkää matkaansa olivat juniorisarjalaiset käyneet kääntymässä omalla, kilometrin kohdalla olevalla kääntöpaikallaan ja palasivat juoksun riemua uhkuen kohti maaliviivaa ajanottajienkin herpaantuessa yrmeästä virallisesta linjasta heitä kannustamaan. Hieno on aina nähdä nousevan voiman liikunnan iloa!

Kovin kaukana juniorein maaliintulosta ei sitten ollutkaan yleisen sarjan nopeimpana Siikaluoman Martti, joka soolojuoksuna ja sanoen lenkin pelkkänä harjoituksena ottaneensa tuli maaliin hienolla ajalla 15.49. Seuraavina, minuutin verran perässä tulivat Niemen Janne ja Kuisman Joonas.

Naisten sarjan nopein oli Venla Koivula, joka paransi lähes minuutilla aiempaa Teivocupin omaa parasta noteeraustaan.

Lopuksi

Juoksun jälkeen tarkistettiin taas arvontapalkintojen osuminen, jaettiin parhaille sijoituspalkinnot, spekuloitiin juoksuja ja lähdettiin itse kukin kohti uusia haasteita.

Kiitoksia osallistuneille ja tervetuloa uudelleen!

Ja, seuraava kerta Teivon tanhuvilla olisi sitten 19.11.2022 kun kauden 2023 ensimmäinen virallinen osakilpailu juostaan.

Tervetuloa!

 

 

 

 

 
 
 


 
 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti