14.1.2017

Venla Koivula-Huttunen ja Janne Niemi lumikelisen Teivocupin 3/2017 rivakimmat

Edeltävillä viikoilla oli jälleen nähty vaihtelevaa talvisäätä kovasta pakkasesta plus-asteisiin, kovasta tuulesta pieneen lumisateeseen. Tuloksena oli saatu tällä kertaa keliksi jäinen pinta, jonka päälle sadellutta lunta oli hiekoitettu; lumi vähän lipsui tossun alla ja kuitenkin kantoi sen verran, ettei piikkitossuistakaan ollut parasta mahdollista hyötyä.

No, keli ei ollut kuitenkaan vaaraksi kenellekään ja tietysti fraasin mukaan kaikille sama. ("Niin monta kertaa kuin minäkin olen lumisateelle sanonut, että alkaessa ollaan plussalla ja vasta jatkuessa mennään pakkaselle, mutta ei siitä oikein meinaa mitään tulla", kuultiin keliin lievästi pettyneen juoksijan opastavan luonnonvoimia ennen juoksun alkua.)

Paikalle oli kuitenkin tarmokkaasti ponnistautunut kuluvan kauden ennätysosanotto, kun 65-päinen joukko säntäsi matkaan lähettäjän merkistä.

Miesten sarjassa kilpailun lopullinen kärkijoukko muodostui jo menomatkalla Janne Niemen huolehtiessa suurimmaksi osaksi vauhdinpidosta. Nyyssösen Juha on monet kerran ratkaissut kisan edukseen loppuvaiheiden kirillä, mutta tällä kerralla Janne piti piikkipaikan loppuun asti ja oli ainoa 17 minuutin alittaja.

Naisten sarjassa Venla Koivula-Huttunen oli maalissa melko selvällä erolla ykkönen, vaikka Maarit Kuhmonen tarjosikin parhaansa mukaan vastusta matkan varrella.

Juoksevien herrasmiesten joukosta erikoisesti erottui edukseen tällä kerralla Jyrki Kähärä, joka juhlisti sadannetta osallistumistaan juoksemalla valkeassa kauluspaidassa ja kravatissa. Eikä erikoisesta asusteesta juuri haittaakaan ollut, Jyrki paransi edelliskertaista suoritustaan ja kolkutteli 21 minuutin rajaa; jääden siitä ehkä kravatin mitalla.


Tilastoitsija vaatii tähän väliin lisättäväksi yleissivistävää aineistoa:
Avaamalla
http://www.teivostayers.fi/cup/ > Tulokset > Yhteiskilpailu > Osakisavertailu
nähdään kaikkien osallistujien tulosten kehitys osakilpailuittain. Valitsemalla vasemman reunan listasta juoksija, saadaan hänen tuloskehityksensä näkyviin korostettuna.


 Kuva 1. Esimerkki Osakisavertailusta

Juoksun jälkeen nautittiin taas mehua ja kaffetta; arvontakin oli, joten onnekkaat noutivat arvontapalkintonsa sekä ei niinkään yllättäen, omia ja kilpakampraattien suorituksia spekuloitiin.

Seuraava osakilpailu on helmikuun puolen välin jälkeen, joten taas on viisi viikkoa mitä oivallisinta peruskuntokauden merkeissä kulkevaa harjoituskautta tulossa ja sitten pääsee jälleen kokeilemaan, miltä meno tuntuu ja näyttää, jos vähän rivakammin pistäisi monoa jonoon.

Näissä merkeissä nähdään sitten jälleen, siihen asti hyviä lenkkejä ja tervetuloa 18.2.2017!


Olosuhteet: Lämpö: -2 °C. Tuuli: Lounaasta 1 m/s. Sää: pilvipouta. Reitti: Jään päälle satanutta lunta, hiekoitettu. Olosuhdeindeksi: 2.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti