6.4.2024

Teivocupin kausi 2024 valmis, kuudennen osakilpailun nopeimmat Aliisa Valta ja Samuli Mattila

Ja niin vain jälleen kerran, kuten yli kolmekymmentä kertaa aiemminkin, Teivocup saatiin valmiiksi talven ja kevään rajamailla.

Kun tällä kaudella viimeistä osakilpailua jouduttiin siirtämään pidemmälle huhtikuun puolelle, oli toiveena, että kerrankin päästäisiin juoksemaan ainakin kesäisellä kelillä, ja mikäli sääolot suosisivat, myös edes keväisissä lämpötiloissa.

Mutta, ah ja voih, perin ovat vähäiset ihmispolojen vaikutusmahdollisuudet vallitsevaan suursäätilaan nähden ja niinpä vain jäivät toiveet toteutumatta, kun viikolla lämpötilat olivat öisin ja osin päivisinkin pakkasen puolella ja vielä edellispäivänä oli taas tullut lunta jokunen sentti.

Vallitsevissa oloissa kuitenkin juostiin.

Oman lisämausteensa toi se, että viimeisessä osakilpailussa oli ratkeava yhteiskilpailujen voittajain nimet niin miesten kuin naistenkin sarjoissa.

Tällä kerralla osanottajia oli 37 henkeä. Toimitsija Jari lähetti juoksijat matkaan ja kärkijoukko lähti liikkeelle Niemen Janne sanoin: "Niin rauhallisesti, että hänkin joutui kärkipaikalle". Muina miehinä joukossa etenivät Samuli Mattila, Oskari Kangasniemi, Lassi Hopeasalo sekä Jarkko Kinnunen (kyllä vain, maamme kilpakävelyn kärkipäästä, mutta eipä ilmoittautumisten vastaanottajakaan häntä heti tunnistanut). Vasta puolivälin jälkeen joukko alkoi hajota, kun Samuli ja Oskari lisäsivät höyryä ja toinen toistaan kirittäen alkoivat tehdä eroa muuhun joukkoon.

Maaliviivan lähestyessä ja näköyhteyden syntyessä maaliviivalle pääsivät toimitsijatkin terävöittämään valppauttaan; tuleeko loppukirikamppailu, saadaanko numerot oikeaan järjestykseen. Samuli teki kuitenkin lopussa sen verran riittävän eron, ettei maalikameraa tarvittu. Kotvan perästä kolmantena maaliin tuli Janne Niemi, joka kuittasi nyt nimiinsä kokonaiskilpailun voiton miesten sarjassa, mikä saavutus ei suinkaan ollut Jannelle uusi, vaan yksi lisää pitkään, tasaiseen sarjaan.

Naisten sarjassa ripeintä tahtia piti nyt Aliisa Valta, joka voitti muutamalla sekunnilla nyt toiseksi tulleen, mutta naisten sarjan kokonaiskilpailun voittaneen Emilia Mäntyharjun.

Juniorien sarjoissa nähtiin tälläkin kerralla innokasta kirmaamista ja varmaankin niistä sarjoista tulevaisuudessa nousee yleiseen vaikka kuinka vauhdikkaita juoksijoita.

Kisan jälkeen jaettiin palkinnot parhaille sarjoittain sekä yhteiskilpailun voittajille ynnä vielä tunnustuspalkinnot ahkerille osallistujille, mikä tässä yhteydessä tarkoittaa juoksijoita, jotka kykenivät osallistumaan jokaiseen viralliseen osakilpailuun.

 Kun palkinnot oli jaettu, kahvia sekä känttyä nautittu, tätä juoksua erityisesti sekä muita juoksuja yleisesti spekuloitu, voitiin todeta, että kuluvan kauden Teivocup-kausi oli nyt peruuttamattomasti takana, mutta muiden juoksujen ohella on hyvinkin mahdollista tähdätä vaikka Teivocoopereihin kesän mittaan, kenties syksyllä Teivo Trailiin ja - kun kesäaika tuntuu useinkin vilahtavan ohi sangen nopeasti - ei syksyllä alkavaan seuraavaan Teivocup-kauteenkaan ihan niin mahdottoman pitkä aika ole.

Kiitos kaikille osanottajille sekä toimitsijoille kuluneesta kaudesta! Eiköhän näissä tahi vastaavissa merkeissä nähtäne vuoden mittaan!
 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti