18.2.2017

Mira Tuominen ja Leevi Keronen kevätsäisen Teivocupin rivakimmat

Matkaan

Kuluvan kauden ja itse asiassa kautta aikain helmikuisen osakilpailun komea osallistujaennätys näki helmikuisen auringonvalon, kun 72 reipasta ponnistelijaa lähti jälleen kerran kokeilemaan reitin pitävyyttä ja hakemaan maksimiluontoista suoritusta peruskuntokauden piristykseksi kuin yhdestä merkistä, joka Palon Jarin suusta käsin kaikuikin ravilähetystä mukaillen (joskin raveissa se on yksi-kaksi-aja! Latojan huomio).

Kärjen menoa


Miesten sarjassa lopullinen kärkiviisikko pyrki matkan varrella pakenemaan eroon muusta joukosta ja siinä onnistuikin, mitä nyt Niemen Aki joutui loppua kohti taipumaan eikä tällä kerralla kyennyt, kuten yleensä, tulemaan maaliin samoihin aikoihin kuin Janne Niemi, mistä Aki sitten loihe lausumahan vanhana Teivocupin sananlaskuna: "Eivät vuodet, eikä Niemet, ole veljeksiä."

Teivocupin pitkäaikainen kävijä ja moninkertainen voittaja Syrjälän Teppo, joka on myös tuore lehtitähti (tätä kirjoitettaessa Juoksija-lehden tuoreimmassa numerossa on monta sivua Teposta, estejuoksun viimeisestä mohikaanista, saatettiin latojan tietoon), oli jo välillä jäänyt neljännelle tilalle, mutta arveltuaan kilpailun kuluessa, että voisi kokeilla nopeampaa juoksemista, paranteli hän asemiaan aina toiselle tilalle asti miesten kisassa.

Kärkipaikan suhteen vei pisimmän korren vielä junioreiden kirjoissa (16 v.) oleva Leevi Keronen, jonka kehitystä katsellessa vanhemman kaartin mieleen saattaa nousta muistumia vajaan kymmenen vuoden takaa, kun Teivocupissa alkoi käydä muuan Martti Siikaluoma... 


Naisten puolella kärkipaikkojen suhteen nähtiin mielenkiintoinen asetelma, kun takavuosina Teivocupin naisten sarjaa vahvasti hallinnut Mira Tuomisto ja viimeaikainen Teivocupin hallitsija Minna Haka-Risku olivat kerrankin samaan aikaan lähtöviivalla.

Mira osoittautui tällä kertaa vahvemmaksi, joskin asiaan liittyy sellainen sivujuonne, että ennen kilpailua myös vauhtinsa jo menettänyt veteraaniosasto sattui kuulemaan, kuinka Minna kertoi joutuneensa pitämään pitkähköä taukoa juoksuharjoittelusta tukeutuen vain korvaaviin harjoitteisiin. Vauhtinsa jo menettänyt veteraaniosastokin jo innostui miettimään sanamuotoja, joilla kisan jälkeen kerskailla ulkopuolisille Minnan voittamisella, mutta ei: Minnan tossunpohjia joutui myös vauhtinsa jo menettänyt veteraaniosasto katselemaan. (Ja kaukaa, huomioi latoja).

Samaan aikaan yhteiskilpailussa

Yhteiskilpailuissa on neljän juostun osakilpailun takia päästy jo niin pitkälle, että niiden tilanteista on myös mahdollista lausua aina vain painavampia spekulatiivisia sanoja.

Naisten puolella vahvimmin voitossa on nyt kiinni Venla Koivula-Huttunen, jonka jokunen muu kilpailija voi vielä teoriassa ohittaa, mutta se vaatisi heiltä huomattavaa tasonsa nostamista ja samalla Venlalta joko poissaoloa tai tason romahdusta.

Miesten puolella Niemen Jannella on nyt etutikki, mutta uhkaajia on. Jos Aki Niemi tai Jarno Vikman pystyvät nostamaan tasoaan, on heillä mahdollisuuksia kärkipaikkaan. Samoin, jos Syrjälän Teppo pitää kummassakin jäljellä olevassa osakilpailussa nopeamman juoksemisen taktiikkansa, näyttävät Tepon mahdollisuudet hyviltä.

Vähän kauempaa takaa löytyy myös Pekka Itävuo, jolla on teoreettiset mahdollisuudet kärkeen, mikäli Janne ei paranna.

Nyyssösen Juhalla, joka on aiempien vuosien yhteiskilpailuvoittaja, on myös mahdollisuudet kärkeen, mutta se edellyttää osallistumista molempiin jäljellä oleviin osakilpailuihin ja voittoja tai äärimmäisen lähellä olemista.

Vaan, jos käy niin, että vaikkapa viimeiseen osakilpailuun tuleekin mukaan sanokaamme Järvenpään Jarkko juoksemaan uuden reittiennätyksen - siinä menevät spekulaatiot uusiksi saman tien.

Osallistujia


Ilmoittautumisessa oli nähtävissä mielenkiintoinen ilmiö: eripituisten taukojen jälkeen nähtiin jälleen tuttuja juoksijoita ja sellaistakin oli havaittavissa, että uusia osallistujia oli tullut mukaan aiemmin osallistuneiden innostamina.

Tämän kehityksen järjestävä organisaatio panee merkille mielihyvin ja haluaa rohkaista edelleen samanlaiseen toimintaan: kannattaa vinkata kaverillekin, että Teivocupiin osallistumiseen on vielä kaksi mahdollisuutta tällä kuluvalla kaudella.

Tervetuloa taas 11.3.2017


Tervetuloa taas maaliskuussa niin uudet kuin vanhat teivocupistelijat kokemaan vauhdin hurmaa ja hyvää meininkiä!




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti