16.12.2017

Mira Tuominen ja Juha Nyyssönen nopeimmat joulua edeltävässä Teivocupissa

Niemen Aki vetää, Nyyssösen Juha toisena ja Riku-Antti Naskali peesaa

Vaikka joulu olikin enää viikon päässä, oli paikalle saapunut mukava joukko juoksijoita hakemaan alkulämpöä joulusiivouksen aloittamistakin varten, kenties.

Kunhan tuttu ravilähetyskomento: "Yksi-kaksi-AJA!" oli tällä kerralla kajautettu Joulupukin vitivalkoisen parran takaa, pääsi kilpakampraattien joukko taittamaan taivalta pilvisessä, mutta tyynessä säässä ajankohtaan nähden kelpo kelissä: valkeaksi jääksi tallattu lumi ei vielä alkanut sulaa ja vajaan sentin vahvuinen uuden, kostean lumen kerros tarjosi sekin hiukan pitoa, ainakin jos tossunpohjain kuviot olivat riittävän karkeat.

Miesten sarjassa etujoukon kärjimmäisenä monoa jonoon asetteli Aki Niemi, joka vallankin vähän reiluun puoleenväliin arveli uusivansa viiden vuoden takaisen, saman osakilpailun voittonsa.
Mutta paluumatkalla tapahtuikin käänne, kun kärkimenijän paikan otti Riku-Antti Naskali ylämäkikirin avulla.

Toimettomaksi ei kärkijoukossa jääty, vaan Juha Nyyssönen tarjoili Riku-Antille, tämän kirin vaimetessa, hänen omaa lääkettään jatkamalla omaa kiriään. Myös Aki pyrki valtaamaan takaisin asemiaan, mutta niin vain kävi, että maalimaitohapot pääsivät ennenaikaisesti tunkemaan reisilihaksiin, jolloin Nyyssösen voiton uhkaajaksi ei hän enää kyennyt nousemaan.

Hieman kärkikolmikon takaa nousi taktisesti hyvän juoksun tehnyt, viimekesäisen Teivo Trailin pitkän matkan suvereeni hallitsija, Sveitsin Sergio Minder ja otti viimeisen podium-sijan tällä kerralla.

Kisan jälkeen Riku-Antti arveli vetoharjoittelun Pirkkahallissa jatkuvan ja ounasteli sen tuottavan kevääseen mennessä sen laatuisen tuloksen, että on Nyyssönen pakotettu kauden viimeisessä osakilpailussa tossunpohjia katselemaan. Jännitys siis tiivistyy.

Naisten sarjassa Mira Tuominen oli jälleen aivan omaa luokkaansa yli kahden minuutin erolla seuraavaan, mutta ehkäpä kauden mittaan vielä uhkaajia nousee, kuka tietää.

Taaempanakin nähtiin rivakoita maaliintuloja joko ryhmissä tahi yksittäisten juoksijain toimesta, riippuen päivän kunnosta ja vireestä.

Joulupukki tarjoili konvehdeilla kilpailijoiden ja toimitsijainkin suita makeaksi, mehua tahi kaffetta hörpiskeltiin kisan jälkeen, ja kun toimisto oli hiljennyt, lähtivät toimitsijatkin kotiin.

Kaksi osakilpailua on takana. Kokonaiskilpailua on vielä liian aikaista spekuloida muuten kuin että yhä on mahdollista jonkun uudenkin tulijan nousta kokonaiskilpailun voittoa tavoittelemaan, kun neljä osakilpailua on vielä jäljellä.

Kisan tunnelmia voi palautella mieliin Youtubesta; Lähtö ja kärjen maaliintulo.

Näissä merkeissä ponnisteltiin tällä kerralla. Tulevan vuoden tammikuussa on sitten seuraava kerta, joten hyvää joulun ja uudenvuoden aikaa teivocupittelijoille ja ensi vuonna taas nähdään, eikös juu.

Tervetuloa!

Olosuhteet: Lämpö: +0 °C. Tuuli: tyyni. Sää: pilvinen. Reitti: luminen, sivuissa vähän tuoretta, kosteaa lunta, mutta ei liukas. Olosuhdeindeksi: 2.

Mistä lie Lassi ja Pukki keskustelivat, kun niin hymyilyttää

Niemen Akin oli pakko päästä kuvaan Pukin kanssa








 - "Jospa alkukiri purisi, näin Teivocupin veteraanten keskinäisessä otatuksessa"
- "Siellähän tuo yrittää, mutta katsotaanpa loppukirissä kuka on kukin, näin Teivocupin veteraanten keskinäisessä otatuksessa"







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti