17.2.2018

Ja hyvä talvisää tuli: Niina Taimisto ja Janne Niemi helmikuisen Teivocupin rivakimmat


 
Jännittävä, intensiteetiltään herpaantumaton kilpailu, joka huipentuu kello kahdentoista jälkeen tänä lauantaisena päivänä ja suorastaan naulitsee urheiluhenkiset otteeseensa...pelättiin siis Olympialaisten naisten hiihtoviestin olevan, kun toimitsijaporukkaa lukuunottamatta täysin autiossa Teivocupin ilmoittautumistilassa kelloja (ei sekunti- vaan ranne-) vilkuiltiin ja tulevaa osallistujamäärää arvuuteltiin.
Tiedossa oli vielä, että urheiluveteraanten SM-kisat olisivat tuleva Teivocup-osallistujain joukkoa jonkinlaisella syömä- mutta toivottavasti ei torahampaalla harventamaan.
Puolensadan osanottajan määrää kuitenkin loppujen lopuksi hätyyteltiin, mikä oli olosuhteisiin nähden hyvin.

Yksi-kaksi-AJA! Ja taas mentiin. Jo menomatkalla porukasta erottui viiden kärkimenijän joukko, josta lopussa kovimmaksi osoittautui Niemen Janne, vaikka Kangasniemen Oskari tekikin vastarintaa aivan loppumetreille asti.

Vikmanin Jarmo näytti lopussa ns. kaapin paikkaa Niemen Akille ja Naskalin Riku-Antille.

Naisten sarjassa Niina Taimisto oli vahvempi Salla Saarijärveä, joka on muuten jo toisen polven Teivocup-juoksija.

TC-kaudessa ollaan taas kerran niin pitkällä, että yhteiskilpailujen voittajaspekulaatioissa alkavat mahdolliset voittajaehdokkaat käydä selville.

Naisten sarjassa Niina Taimistolla on kärkipaikka täydellä sarjalla, jota hän voi vielä parantaa, mutta kolmen suorituksen tekijöistä Mira Tuominen omaa erittäin hyvät mahdollisuudet nousta voittoon jopa puhtaalla neljän voiton sarjalla.

Miesten puolella mahdollisia voittajia on tässä vaiheessa enemmän.

Täyden sarjan miehistä vahvimmilla on Aki Niemi. Myös Lassi Hopeasalolla on mahdollisuuksia, mutta voitto vaatisi tason nostoa itseltä ja laskua muilta ehdokkailta.

Kolmen suorituksen miehistä vahvimmilla on Niemen Janne, jolla on mahdollisuudet jopa puhtaaseen neljän voiton sarjaan. Lähellä on myös Oskari Kangasniemi. Riku-Antti Naskali ja Sergio Minder omaavat myös mahdollisuuksia voittoon, mutta heidänkin kohdallaan tarvittaisiin tason nousua.

Vielä kahdenkin osakilpailun miesten joukosta voittajaehdokkaita voidaan löytää, jos Juha Nyyssönen tai Jarno Vikman kykenevät nousemaan voittojen teille. Siinä mielessä miehet ovat selkä seinää vasten, että kumpaankin jäljellä olevaan osakilpailuun on osallistuttava, jotta täysi sarja saavutettaisiin.
Seuraava osakilpailu, joka on jo kolmen viikon päästä, selkiyttää kokonaiskilpailunkin tilannetta.
Eiköhän vaan talvinen kilpailutapahtuma saada tuolloinkin aikaan, joten tervetuloa voimakkaasti niin uusille kuin ennenkin osallistuneille 10.3.2018 Teivocupin tapahtumakeskuksen vaiheille!


Olosuhteet: Lämpö: -3 °C. Tuuli: pohjoisesta 1 m/s. Sää: Pilvipouta. Reitti: Aurattu, hiekoitettu, aavistus irtolunta. Olosuhdeindeksi: 2.


Päivän nopein Janne Niemi vetää. Perässä Oskari Kangasniemi, Aki Niemi, Riku-Antti Naskali ja Jarno Vikman

Päivän kakonen Oskari Kangasniemi

Tänään neljäs sija Niemen Akille

Marko Järri (54), Ossi Järvinen (76), Mika Wetterstrand (189), Juhani Tiainen (55). Juhanin takana Mika Perkiömäki ja taustalla punaisessa asussa Juhani Yli-Marttila

Ikosen Janne

Marko Ruuti

Koiviston Rauno etualalla. Takana seuraa Mika Videnoja

Juhani Tiainen ja Mika Perkiömäki

Lassi Hopeasalo

Ari Meriläinen

Sami Honkala

Tomi Palovaara (190), Lassi Okka (23) ja Asko Huuki (168)

Salla Saarijärvi (49) ja Niina Taimisto (195)

Leppäsen Matti

Jarkko Ronkainen (99), Jyrki Kähärä (165) ja Alain Colliard (57)


Tapani Koskinen

Ida Kontkanen

Heini Rintanen

Antti Miikki

Mikko Auvinen

Timo Klinga ja Maise Autero

Tuomo Kähärä

Eetu Hirvonen

Illya Nizyev

Mikko Kalmakurki

Mari Rintanen

Jaana Tuure

Teemu Kontkanen

Melanie Soukko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti