9.3.2019

Tuttuun tahtiin Teivocupissa, Mira Tuominen ja Janne Niemi tahtipuikon vartijoina

Kolmisenkymmentä reipasta kuntonsa koettelijaa rynnisti matkaan Palon Jarin perinteisestä Yksi-kaksi-AJA! -lähetyksestä.
Tuuli puhalsi lännestä, joten se oli oleva mennessä sivuvastainen, mutta palatessa laitamyötäinen, arvioitiin huiman nokkelasti. Jälkikäteen reportteri sai selville, että kärkiryhmän keskuudessa oli aprikoitu, että olisivatko sen jäsenet ottaneet vaikutteita hiljakkoin päättyneistä Seefeldin hiihdon MM-kisojen sprintistä ja jäisivät lähtoviivalle odottelemaan, että kuka -- hermonsa ensimmäisenä pettäessä -- lähtisi vetämään joukkoa vastatuuleen. Toinen vastaava vaaran paikka olisi kilometrin kohdalla, mäen päällä (sellaisessa paikassahan ne Seefeldissäkin...). 
Osoittautui kuitenkin, ettei tällaisia haitallisia hiihtovaikutteita oltu ollenkaan otettu.
Kilpailijain ollessa matkalla näkymättömissä, toimitsijat maaliviivan tuntumassa arvailivat lämpimikseen voittajaa; ounasteltiin, että Niemen Janne tahi sitten Kangasniemen Oskari se olisi, joka ensinnä saapuisi maalilippujen välisen kuvitteellisen linjan katkaisemaan.
Kumpainenkin, sekä Kuisman Joonas ja Hopeasalon Lassi ynnä Niemelän Otto olivat kärkiryhmässä. Ja tietenkin Niemen Aki, joka kävi kääntöpaikalla kärjessä. Akihan hyvin muistetaan kauden 2013 toisen osakilpailun miehisen kunnian pelastajana. Kääntöpaikalle osui myös sattumus, joka olisi saanut Niemen Jannen kannattajien naamat kalpenemaan, kun tälle sattui yllättävä lankeemus. Tosin vain tossun lipsuessa ja vain polvelle asti. Janne ei kuitenkaan antanut tämän lannistaa mieltään, vaan nousi jatkamaan kisaa, jonka sitten voittikin maailmanennätysajalla (Seis, seis, ei tässä Lasse Virenin Münchenin kymppiä 1972 selosteta, latojan huomautus).
Ja niinhän siinä sitten kävi, että Janne noudatti taktiikkaa: "Luja loppusuoran pinnistäjä on yritettävä uuvuttaa kovalla vauhdinpidolla matkan aikana" ja sai kuin saikin tehdyksi Oskariin nähden muutaman sekunnin eron. Seuraava oli Joonas ja sitten melkein loppukirikamppailleet Lassi ja Otto.
Naisten sarjassa Tuomisen Mira piti totutusti kovinta vauhtia, muttei Lempäälän nuori Klaara Leponiemi jäänyt kuin vajaan puolen minuutin päähän.
Taaempanakin nähtiin tiukkoja otatuksia; Honkalan Sami ja Mattilan Antti kävivät äärimmäisen tiukan taiston ja Hirvosen Eetu teki taas tavaramerkikseen muodostuneen kovan loppuvedon.
Pitkän linjan pitkänmatkanjuoksija Rouhiaisen Jaskakin nähtiin taas pitkästä aikaa viivalla ja kelpo ajalla, 24 minuutin pintaan, vastikään 70 vuotta täyttänyt jyrä maaliin tuli, vaikka valittelikin edellispäivänä polveaan loukanneensa. Onnittelut vielä Jaskalle sekä merkkipäivästä että suorituksesta!
Juoksusarja on viimeistä osakilpailua vaille valmis ja yhteiskilpailujenkin tulokset alkavat hahmottua. Naisten sarjan voiton varmisti jo edelliskerran voitollaan Minna Haka-Risku. 
Miesten puolella voitto on kahden kauppa. Niemen Janne on tukevimmin kiinni voitossa, mutta vielä yksi uhkaaja, ja hänellä yksi oljenkorsi on: mikäli Oskari voittaa viimeisen juoksun ja jätättää Jannea yli 8 pistettä (n. 8 sek., vauhdista riippuen), voittaa Oskari myös kokonaiskilpailun.
Kisan jälkeen nautittiin mehua, kaffetta, keksilöitä sekä Jaskan tarjoamaa kakkua, minkä jälkeen olikin taas aika lähteä kotiin valmistautumaan seuraavia haasteita varten.
Kuluvaa kautta on siis jäljellä enää yksi osakilpailu, joka juostaan 30.3.2019. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti