7.3.2020

Teivocupin nopeimmat Maarit Kuhmonen ja Ali Abdulrahman

Tänä talvena harvemmin nähtyä ainesta, lunta nimittäin, oli nyt viikon aikana joinakin päivinä sadellut, vaan oli sitä lähes samaan tahtiin myös sulellut poiskin, mutta sen verran oli nyt saldo lumen puolella, että juoksualustan reunoilla sitä oli, vaikka alusta itse olikin sula, yhtä pientä kohtaa lukuunottamatta.
Maailmanlaajuisen epidemiologisen tilanteen - Covid-19 - pelättiin vaikuttavan osanottajamäärään, mutta lähes samaa tasoa osanottajamäärä nytkin oli, vaikka puolestasadasta aavistus jäätiinkin. Sen verran kuitenkin ajankohtaisia merkkejä oli ilmassa, että Teivocup juostiin ilman yleisöä. (Ja mitenkäs se poikkesi tavanomaisesta, latojan kysymys silmät ymmyrkäisenä)
Kun kellon viisarit tapasivat numeron kaksitoista, lähetti toimitsija Jari joukon matkaan (ihan omana itsenään, eikä suinkaan millään väärällä lähettäjännimellä) ja niin sitä taas mentiin. Kymmenpäinen kärkijoukko erottautui, mutta ihan alku mentiin rauhallisesti aina ensimmäisen kilometrin merkille asti. Kun reitti siitä taipui alamäeksi, alkoi TuUl:n Ali Abdulrahman tehdä eroa ja vetikin porukan helminauhan muotoon puolentoista kilometrin vaiheille päästäessä. Kääntöpaikkaa kohti ja varsinkin paluumatkalla erot venyivät ja kun Ali maaliviivan ylitti oli kakkoseksi tulevalla Niemen Jannella vielä puolen minuutin verran matkaa taitettavana. Seuraavana tuli Hopeasalon Lassi juuri 17 minuutin ylittävällä ajallaan, kukistaen takavuosien kovan Teivocup-jyrän Syrjälän Tepon.
Naisten sarjassa Maarit Kuhmonen kykeni jätättämään vajaalla minuutilla kakkoseksi tullutta Outi Jussilaa, joka taas teki melkein puolen minuutin eron Laura Petäjämäkeen ja Alisa Pennaseen.
Ennen juniorisarjojen lähtöä toimitsija Jari piti osallistujille ohjatun alkuvenyttelyn ja reippaasti matkaan lähdettiin ja sieltä maaliin palattiin; tytöt, Heikkilän sisarusten johdolla eivät antaneet saman ikäsarjan pojille mitään mahdollisuuksia.
Yhteiskilpailussa alkavat olla ratkaisuvaiheet käsillä. Vielä on kuitenkin sekä naisten että miesten sarjoissa jännitettävää.
Naisten kilpailu on kahden kauppa; Outi Jussila voittaa, paitsi jos Laura Petäjämäki viimeisessä osakilpailussa lisää omaa pistemääräänsä yli 17 pisteellä. Jos Outi lisää omia pisteitään, pitää Lauran lisätä vastaavasti, plus vielä se 17 pistettä. Raja menee 40 pisteessä; sillä lisäyksellä Outi ratkaisee sarjan voitokseen.
Miesten sarjassa jo ennestään moninkertainen Teivocupin voittaja Janne Niemi varmistaa voittonsa, jos hän lisää pistemääräänsä vielä 16 pisteellä. Joonas Kuisma tarvitsee 40 pistettä lisää Jannen ohittamiseen, tai jos Janne parantaa, Joonas tarvitsee 40 + Jannen parantama määrä.
Hopeasalon Lassillakin on vielä äärimmäisen ohut mahdollisuus kokonaiskilpailun voittoon, mutta se vaatisi osakilpailuvoiton ja ettei Janne lisää pisteitään ollenkaan ja myös että Joonas parantaa korkeintaan 39 pistettä.
Seuraamme tilanteen kehitystä ensi osakilpailussa, tervetuloa silloin mukaan myös!
Kuluvaa kautta on siis jäljellä enää yksi osakilpailu, joka juostaan 28.3.2020. Tervetuloa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti